kerstmarkt in Berlijn duitsland

Héél véél kerstmarkten in Berlijn

Datum kerstmarkt Berlijn

tussen 22 oktober en 31 december 2023
Ga je naar de kerstmarkt van Berlijn? In Berlijn zijn elk jaar maar liefst 26 kerstmarkten te vinden. Vind hier alle kerst informatie. Leuke hotels en speciale aanbiedingen. Nu wil je zeker naar de kerstmarkt in Berlijn!
Eigenlijk kun je niet spreken van de kerstmarkt Berlijn. Op diverse locaties in de stad zijn kerstmarkten. Bijvoorbeeld de kerstmarkt bij het Berlijnse Sony Center (Potsdamer Platz).
data kerstmarkt berlijn

Het dak van het futuristische Center is werkelijk prachtig verlicht. Hier vindt je allerlei leuke kraampjes met heerlijke braadworst en een skihelling waar je met een rubberband vanaf kunt glijden.
Maar ook op de Gendarmenmarkt, Opernpalais, Alexanderplatz, bij Roten Rathaus, bij Hauptbahnhof, bij Gedachtsniskirche en bij Schloss Charlottenburg vinden kerstfestiviteiten plaats. Eigenlijk heeft elke stadswijk wel een eigen kerstmarkt.

Waarom de kerstmarkt van Berlijn?

ervaring review kerstmarkt berlijn
Ik houd gewoon van Berlijn. De kerstmarkt is hier zoveel meer dan een simpele markt. Over de hele stad vindt je gezellige pleintjes.
  • Je vermaakt je hier zo een aantal dagen!
  • Prachtige versieringen en lekkere hapjes en drankjes
  • Berlijn heeft internationale allure en is heerlijk om te kerstshoppen

Alle kerstmarkten in Berlijn

Om ze allemaal te bezoeken in een weekendje is eigenlijk niet te doen. Berlijn is groot, heel groot. Qua omvang echt niet te vergelijken met een Nederlandse stad. Ons advies: Kijk naar de kerstfestiviteiten in de wijk van het hotel en bezoek de bekende kerstmarkten bij de Gedachtniskirche en de Potsdamer Platz. Heb je daarna nog zin en tijd over? Ga naar een leuke hippe buurt en de kans is heel groot dat je een dito kerstmarkt treft!
kramen
Afstand Berlijn vanaf Nederland
aantal km vanaf Utrecht is: 707
afstand
Grootte kerstmarkt Berlijn
Aantal kramen: 300

Hotels tijdens de kerstmarkt van Berlijn

Er zijn diverse hotels in Berlijn met speciale kerstarrangementen.

Onze aanraders: Leuke Hotels in Berlijn

Hotel berlijn

Hotel Zoo Berlin

Onze topper in Berlijn is hotel Zoo! Gelegen aan de Kurfürstendamm. Het hotel heeft een hele leuke bar en mooie inrichting. Mooi design!
Hotel Zoo Berlin
Hotel berlijn

Titanic Deluxe Berlin

Dit is momenteel een van de populairste hotels in Berlijn. Niet zo gek want dit luxe hotel beschikt over een grillrestaurant en een spa met een authentieke Turkse hamam/stoombad.
Titanic Deluxe Berlijn
Hotel berlijn

Ramada Hotel Berlijn-Alexanderplatz

Gunstige ligging in het centrum valkbij de Alexanderplatz! De prijs kwaliteit verhouding van dit hotel is prima.
Ramada Hotel Berlijn-Alexanderplatz
De kerstmarkt bij de Gedachtniskirche is, zoals je van het statige West-Berlijn mag verwachten, erg traditioneel. Sierlijke verlichting en chique kraampjes. De grootste kerstmarkt vindt je bij de Gendarmenmarkt. De kerstmarkten van Berlijn zijn geweldig voor iedereen die nog nooit in Berlijn is geweest, maar ook voor liefhebbers van de stad is dit een mooie periode om Berlijn nogmaals te bezoeken. Je kunt er namelijk heerlijk shoppen!
kerstmarkt berlijn
 kerstmarkt berlijn 2015

Locatie kerstmarkt Berlijn

locatie kerstmarkt berlijn
De grootste kerstmarkt van Berlijn vind je op de Gendarmenmarkt. De meest traditionele kerstmarkt vindt plaats op het plein bij de Gedachtniskirche. Bij het Sony Center op de Potsdamer Platz is een kerstmarkt waar kraampjes met hapjes en drankjes worden afgewisseld met vertier voor de kids. Je vindt er een ware ijssleebaan. Met kinderen is het ook leuk om naar de kerstmarkt op Alexander Platz te gaan. Deze kerstmarkt lijkt nog het meest op een kermis. Met zweefmolens, suikerspinnen en een hoog reuzenrad.

Officiele site kerstmarkt Berlijn

Weihnachten in Berlin

Volg ons op Facebook:

Facebook Kerstmarkt Duitsland

Overnachten in een mooi hotel in Berlijn?

Een nachtje overnachten tijdens de kerstmarkt van Berlijn?
Dan pas proef je helemaal de kerstsfeer!
Er zijn speciale kerstmarkt aanbiedingen. kerstmarkt Berlijn hotel aanbieding